7 Pogrešaka koje svakodnevno čini vaš mozak, i kako ih popraviti

Jeste li znali da je vaš mozak čini grešku i da ne zna o tome? Čak i kao što ste pročitali ove retke, on čini pogreške. Da, to je istina. Vi svi pročitali ispravno, ali tvoj mozak je pun predrasuda, na temelju vaših prošlih iskustava.

A to se ne odnosi samo na tebe nego na sve. Mi smo poput zatvorenika, gleda na svijet kroz rešetke zatvorske ćelije, odavno zaboravili da je ovaj niz ne postoji.

Činjenica je da naša uvjerenja su nas tjera u krutom okviru, a predrasude iskriviti percepciju. To dovodi do stalnog pogreške u prosudbi. A najgora stvar koja mi ne shvaćaju da je gotovo.

No, tu je dobra vijest. Ona leži u činjenici da možemo razumjeti prirodu pogreške, ako se redovito pregledavati svoj način razmišljanja. Ovdje su 7 pogrešaka koje se mogu rukovati, biti bliže njemu.

1. Izbjegavajte nemir važnije za nas nego da ispuni svoj san

Naša sklonost da stidljiv daleko od opasnosti -

za razliku od tendencije kako bi se povećala

značajke - nam je dao veći

šanse za preživljavanje u okruženju, grabežljivci

Jeste li ikada imali da pogledate u kinu strašna film samo zato što ste platili za ulaznicu puno novaca? Mislim da je tako, a niste sami. Istina je da u takvoj situaciji, većina ljudi radije trpe, dosmatrivaya odvratan film, umjesto da nešto lijepo. Zašto? Jer mi ne želimo naš novac uzalud.

Znanost kaže da je naša sklonost da stidljiv daleko od rizika - za razliku od tendencije kako bi se povećala mogućnost - dali su nam veće šanse za preživljavanje u okruženju predatora. A ta tendencija se prenose s generacije na generaciju unutar nezamislivo dugo vremena.

Mi smo programirani kako bi se smanjili gubici, a ne maksimizaciju mogućnosti. Svi, bez iznimke! No, u današnjem svijetu, ova potreba je nestala. Neki veliki poduzetnici, kao što je Steve Jobs, on je razumio i živio je u punoj snazi.

Najbolji način da se bave ovim problemom - zapitajte se što vi stvarno želite od života. Baš kao što je svako jutro u ogledalu učinio Steve Jobs. Tako da će, naravno, težiti stvari koje su važnije za vas i koje daju najbolje šanse za svoje snove.

Video: Top 5 pogrešaka žene prilikom susreta s prijateljima Man - Svi Bude dobro. Pitanje 776 od 17/03/16

2. procjenjujemo šanse krivo

Zamislite da ste baciti novčić. Vjerojatnost dobivanja pismo-glava 50:50. Na primjer, 23 puta za redom pao orao. Naravno, sljedeći put kada se bacaju novčić padne orla. Zar ne?

Ne! U stvari, vjerojatnost se ne mijenja. Još uvijek je 50:50. Prethodna 23 repovi ne utječu na vjerojatnost na kojoj strani medalje će pasti sljedeći put. No, čak i znajući to, na temelju mog dosadašnjeg iskustva, imaju tendenciju da čekati rezultat iracionalnog. Kockari izgubiti zbog te nesavršenosti našeg razmišljanja.

No, tu je jednostavno rješenje: Korištenje pristupa zasnovana na pozornosti. To je ono što je on: pauza i duboko udahnuo.

Duboko disanje vas onemogućuje od iracionalnog rasuđivanje. Stanka vam omogućuje da se ponovno povezati s racionalnim „ja”. To stvara određenu ambijent na percepciju. Učinite to i iracionalno razmišljanje će biti mnogo manje vjerojatno da će vas iskušati. Isprobajte ga! Jamčim da ćete biti impresionirani.

3. Mi uvjeriti sebe da naše loše odluke - dobro

Video: Kako otvoriti svoje super-sposobnosti u kući?

Jeste li ikada pokušali uvjeriti da je kupnja dodatnog para cipela koje apsolutno ne trebaju, i nije tako loša odluka? Ako je tako, bili su pod utjecajem kognitivne disonance.

Kognitivna disonanca se javlja kada vam pokazati dvije suprotne ideje koje se ne može istovremeno imati na umu. Želite razmišljati o sebi kao osobi pronicav, naprijed-razmišljanja domaćin rješenja, te pogrešnom odlukom ne odgovara toj slici. Stoga, kako bi se donijeti svoje odluke u skladu s njihovim samopoštovanje, uvjerite se da je vaša odluka bila ispravna.

Kognitivna disonanca se javlja kada vam pokazati dvije suprotne ideje koje se ne može istovremeno imati na umu

Kako najbolje prevladati kognitivnu disonancu? Poznavajući njegovu sklonost racionalizirati pogrešne odluke, pokušajte primijetiti kada pokušate to učiniti opet. Prihvati da ponekad napravite loše odluke (i to je u redu - sve dok ste svjesni toga). Dobili osloboditi od ideje o sebi kao mudar i inteligentan čovjek, i dopustiti sebi da griješe.

Tako je uz pomoć njege zamijenite svoju sklonost racionalizirati loše odluke sposobnost da uče od njih. Tijekom vremena, svoje vještine u donošenju odluka može samo poboljšati.

4. Mi platiti više pozornosti na informacije koje odgovara naša uvjerenja

Jeste li ikada platili pozornost na ono što se događa kada se kupiti novi automobil? Odjednom počnete primjećivati ​​na cesti puno istom automobilu! To je zbog činjenice da je vaš mozak pasivno je u potrazi za informacijama o potvrdi svoju stvarnost.

Vi imaju tendenciju da se privlače ljudi koji dijele svoj svijet, ili od njih? Pretpostavljam da je većina vaših prijatelja uvjerenja su vrlo slične Vašima. Da bi se utvrdilo ovaj fenomen je pojam - pristranost potvrde, odnosno tendencija da potvrdi informaciju da je u skladu s našim uvjerenjima, bez obzira na njihovu istinu.

Mi Klanjam se ideja i informacija koje potvrđuje naša uvjerenja. To znači da smo ograničenost ljudi s ograničenim razmišljanjem i loše mašte.

Ali nemoj me krivo shvatiti. Ne kažem da bi trebali prestati komunicirati svoje prijatelje koji ne dijele vaša uvjerenja. Govorim o tome što je važno shvatiti da, čak i ako se ne slažete s njima, uvjeriti druge osobe imaju isti učinak kao i tvoje. Sposobnost da se razumijemo to je vrlo rijetko. Ali, to je vrlo važno za kreativnost i rast.

5. Mi zbuniti čimbenike koji određuju izbor, s rezultatima

Rolf Dobell

Video: Još jednom o čarobne riječi, kako bi postala sretna žena. Dio 2 od 4

Najbolji sveučilišta u svijetu, kao što su Harvard, proizvodnju prvoklasnih profesionalaca zahvaljujući svojim posebnim programima obrazovanja? Ili zato što su uzeti samo najinteligentniji studente?

stavio sam da su svi učenici u Harvardu bi bila uspješna bez obzira na sveučilištu na kojem su proučavane. Ali, to je vjerojatnije da ste pogrešno pripisuje uspjeh diplomaca Sveučilišta Harvard same, a ne na proces selekcije za upis na njega. Na Harvardu, uzeti samo najbolje kandidate koji će biti uspješna bez obzira na sve.

Rolf Dobell kaže da profesionalni plivači ne dobijete stas plivača kroz poboljšanu treninga. Naprotiv, oni postaju profesionalni plivači jer oni su rođeni s stas, pogodno za kupanje. Drugim riječima, njihova tjelesna - čimbenik odabira, a ne rezultat treninga.

Zašto je to problem? Zato što pripisuju uspjeh tih čimbenika pogrešnih i (pogrešno) uspjeti.

Evo još jedan primjer. Ako vidite na TV-u koherentnu model koji pije visoko-kaloričnu piti taj dojam od vas da će biti korisne za vas. No, svatko od nas zna da to nije slučaj. Ipak, TV slike prisiljava nas da kupuju pića sadrže šećer, koji je zapravo samo nas udaljiti od savršenog tijela, od kojih ćemo sanjati.

Dakle, ono što se može učiniti kako riješiti ovaj problem? Ne uzimajte sve zdravo za gotovo. Odnose svjesno primati dnevne informacije.

6. Da li dopustiti da manipuliraju njihovu percepciju

sidro učinak - je pristran odgovor

naša razmišljanja, po kojem smo skloni

da se više oslanjaju na

informacije koje smo dobili prvi

Jeste li ikada imali za kupnju automobila na popust od 20% na oglašavanje stopama? Ili traperice, koji je jučer bio objavljen za $ 100, i „samo danas” cijena samo $ 50! Najbolje kupiti?

A što ako kažem da su ove traperice su zaista vrijedi 20 $? To je još uvijek dobro kupiti? To nije tako. Upravo ste postali žrtva „sidro efekt”.

sidro učinak - je pristran odgovor našeg razmišljanja, po kojem smo skloni da se više oslanjaju na informacije koje smo dobili prvi. Takve informacije postaje za nas polazište - sidro. Trgovine ga koristiti kako bi nas prisiliti da kupuju sve više i više.

Zamislite da hoda u dućan s odjećom i vidite veliki znak s riječima: „Prodaja: cijene za sve majice su smanjene od $ 100 do $ 40. Požurite - rasprodaja završava danas „!

I što mislite, „Wow! Ne treba mi novi košulju, ali to je tako velika prilika! Popust za više od 50%. I na kraju, dobro je napravio odjeću će trajati duže nego jeftini. " I kupiti.

Nesvjesno ste bili pod utjecajem prvi vidio cijene - $ 100, koje se nalaze u trgovini, koji je pokušavao prodati majicu. Mi bi procjena na temelju usporedbe. A u nedostatku bilo kakvih drugih informacija podsvjesno skloni na prvu vrijednost, koji je naučio.

Dakle, kako riješiti ovaj trend? Sjeti se sidro učinak. Sve to se svodi na to da morate obratiti posebnu pažnju na ono što se događa u ovom trenutku. To će omogućiti fokus na svim povezanim faktorima - sada i ovdje. I poboljšati sposobnost donošenja odluka.

7. Ne se kontrolirati kada su suočeni s velikim izborom

Jeste li ikada suočio situaciju u kojoj je izbor bio je tako velik da se na kraju sve što nije mogao donijeti odluku? Dobrodošli u „paradoksu izbora”!

Kada imamo previše izbora, mi „zatvoriti” osjećaj osvaja po informacije, i općenito više vole da se korak natrag iz situacije. Mi smo samo vole da se ništa, samo da će to bolan proces završiti uskoro. U današnjem svijetu, informacije preopterećenje, izbor paradoks postaje veći problem.

Što bi moglo biti rješenje? Smanjiti broj opcija. Sustavno ukloniti mogućnost da ne stane prije nego što osjetite da ne možete nositi sa situacijom. Obratite više pozornosti na ono što želite iz situacije, a manje pažnje na izbor. To stvarno pomaže da se usredotočite na svoje ciljeve.

Odličan način za to - da se redovito pregledavati svoje ciljeve. Isto tako, imajte na umu da želite primati svaki dan, i napraviti popis trenutnih poslova. Na taj način, od vas će shvatiti da je „izbor” nudi oglašavanje, ima veze s vama. Vi ćete provesti više vremena raditi stvari koje su važne za vas, a platiti manje pozornost na smetnji i težinskih koeficijenata.

Evo primjera koji se koristi da objasni što pomnost i samosvijest

Zamislite da sjedite na plaži i gledati valove (svoje misli) u ocean (uma). Možete pogledati na cijelom oceanu, au isto vrijeme na valovima što se dižu i padaju. Miran i umirujuće slike. Prije ili kasnije, tvoja pažnja posvećuje jednom od valova. Ste upravo počinju razmišljati o tome (tu misao). Možete izgubiti ukupnu sliku (svoj um). Fix u umu ovom trenutku, ponovno udahnite i vratite se na promatranje oceana.

S vremena na vreme, izvođenje ove vježbe, te će trenirati svoje pozornost, postali produktivniji i da će živjeti bolje.

Prava tajna za prevladavanje sklonosti vašeg mozga da griješe

Tijekom sljedećih šest mjeseci, usredotočiti na praksi samosvijesti. Korištenje dah kao sidro, gledati svoj um u ovom trenutku u vremenu. Obratite pozornost na ono što se događa ovdje i sada. Učinite to i vi ćete biti zaprepašteni na koliko je od tih sedam grešaka možete prevladati samosvijesti.

Ako želite biti slobodni od nevidljivim lancima koji vas vežu, posvetiti se na praksu samosvijesti. Razumjeti strukturu njegovoj glavi - i da ćete biti slobodni od okova koji vas držite leđa. Zauvijek.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Životinja i ljudski mozak funkcioniraju na isti način na bugovaŽivotinja i ljudski mozak funkcioniraju na isti način na bugova
Psi ne razumiju sve što je rekao, ali uvijek pažljivo sluša nasPsi ne razumiju sve što je rekao, ali uvijek pažljivo sluša nas
Ptica mozak detektira male vokalne greške, ali ne uzeti velikiPtica mozak detektira male vokalne greške, ali ne uzeti veliki
Otvorite sposobnost mozga da prepozna riječi u snuOtvorite sposobnost mozga da prepozna riječi u snu
Mogu li preuzeti mozak na računalo?Mogu li preuzeti mozak na računalo?
Izvantjelesno iskustvo bilo je stvarniji od same stvarnostiIzvantjelesno iskustvo bilo je stvarniji od same stvarnosti
Zebe negirao potrebu za suđenje i pogreške u učenjuZebe negirao potrebu za suđenje i pogreške u učenju
Nove Kaledonije vrane procijeniti kvalitetu alataNove Kaledonije vrane procijeniti kvalitetu alata
Nepotrebno nagrada uzrokuje mozak da vide nevidljivoNepotrebno nagrada uzrokuje mozak da vide nevidljivo
Morska bogomoljka razlikovanja boja je gore nego što bi se očekivalo od njihMorska bogomoljka razlikovanja boja je gore nego što bi se očekivalo od njih
» » 7 Pogrešaka koje svakodnevno čini vaš mozak, i kako ih popraviti

GuruAnimale.com
Životinje Ptice Glodavci Riba Insekata Inkubatori Štetočina Farma Oprema i alati Savjet Pitanje / odgovor Miscelanea