Nasіnevy kontrolirati Kursova
Zmіst
Pridružite .................................................................................... ..2
1.Zagalnі dannі o DNІ ............................................................ .3
1.1.Znachennya nasіnnєvogo da sadivnogo materіalu ...................... ......... 6
1.2 prava koji obov'yazki Utvrđene spetsіalіstіv DNІ ................... ............ 6
1.3. Zabezpechenіst DNІ laboratorijske obladnannyam ................ ............ 7
2. Fіzіologіchnі osoblivostі Nasinnya їh ulogu u oderzhannі
visokoyakіsnogo nasіnnєvogo materіalu ..................................... ...... ..9
2.1 Rіznoyakіsnіst Nasinnya ....................................................... ...... 9
2.2.Fіzikomіhannіchnі vlastivostі Nasinnya .................................. ...... .11
2.3 Spokіy Nasinnya ............................................................. 13 .........
3.Rol DNІ u pіdvischennі sorte ja posіvnih yakostey Nasinnya ...... .. ...... .16
3.1 Aprobatsіya sorte posіvіv sіlskogospodarskih usjevi .......... ... 17
3.2.Organіzatsіya čišćenje sushіnnya da sortuvannya Nasinnya .................. .. ... 25
4. Organіzatsіya Analіtichnoї roboti moraju DNІ .......................................... .28
4.1.Vіdbirannya u Registracija serednіh ja uzoraka točke ................... ......... 28
4.2. Metodi analіzu posіvnih yakostey Nasinnya c / g usjevi ..................... ..34
4.3.Dokumentatsіya Derzhavna da suprovіdna na nasіnnєvy materіal ... .. ...... 0,41
5.Іnspektorska robota .................................................................. 0,45
5.1 Tijelo suverene kontrole koje regulyuvannya
nasіnnitstva, osoblivostі viroschuvannya Nasinnya ......................... ......... 45
5.2 Praćenje zbirannyam i dorobkoyu Nasinnya ...................... ............ ..48
5.3. WIDI zvіtіv DNІ ............................................................. 54 .........
Visnovki .................................................................................... 55
Literatura ................................................................................. ..56
početak
Vazhlivoyu problemi u poljoprivrednom sektoru Kraina Je zbіlshennya virobnitstva zrna. I ne krivim zrostati tіlki Yogo urozhaynіst, ale ja yakіst. Analіz će naroschuvannya tempіv rozvitku virobnitstva sіlskogos-podarskoї produktsії u rozvinutih kraїnah svitu svіdchit o neobhіdnіst posilennya rolі Zakona razumno regulatorne ovlasti, posebno u sferі nasіnnitstva.
Kožni stijena u Ukraїnі viroschuєtsya Hope 4 mil. Tona Nasinnya potrebno za usіh posіvnih područja. Zakon "Na Nasinnya ja sadivny materіal" reglamentuєtsya pravnim temeljima dіyalnostі virobnitstva, obrobki, zberezhennya, realіzatsії, transportuvannya sam vikoristannya Nasinnya sіlskogospodarskih Roslyn i takozh sam s organіzatsії održavanja visoke kvalitete i nasіnnєvogo kontrolu.
Realіzatsіya tsogo zakon zabezpechuє garantovanu yakіst Nasinnya na vsіh Etap
Yogo Ruhu da spozhivacha. Zahist pravima spozhivachіv zdіysnyuєtsya kroz isporuku prometa u trgovini sertifіkovanogo Nasinnya sіlskogospodarskih Roslyn, jak Tse priynyato u vsіh rozvinutih kraїnah svitu. Vrijeme napomenu reda yakіsnim posіvnim materіalom na rinok postachaєtsya-vrijednosti Količina Nasinnya sumnіvnogo pohodzhennya da nizkoї yakostі. Osnova ovog Nasinnya stanovlyat sorti ne SSMSC vnesenі državnom Reєstru sortіv ROSLYN Ukrajini. Rezultati provedenoї Vladajuće іnspektorami perevіrki sortne posіvіv u 2003-2004, str. posіv nezareєstrovanimi sorte Sklave 5-8% i okremih kulture (Sonyashnyk, rіpak) - do 30%. Uvozi kordon chi viroschuvannyam kao Nasinnya zaymayutsya deyakі pіdpriєmstva rіznih oblici vlasnostі, SSMSC porushuyut chinne zakonodavstvo schodo recepcioneri prava na različitim ROSLYN. Rezultat tvrtki dіyalnostі Tsikh JE znizhennya urozhaynostі sіlskogospodarskih kultura je pravi zagroza rozpovsyudzhennya karantena organіzmіv.
O prihvaćanju 17 chervnya 2004 Roku Zakona o Ukrajini „o uvođenju promjena prijavite se zakona Ukrajine o admіnіstrativnі pravoporushennya schodo vіdpovіdalnostі za zakonodavstva srušen u Područnom nasіnnitstva, rozsadnitstva onaj recepcioneri prava na različitim Roslyn” spriyatime pіdvischennyu vіdpovіdalnostі Posadov osіb.
Na sogodnі Snaga pіdtrimuє sіlskogospodarskih tovarovirobnikіv perevazhno Shlyakhov kompensatsії Chastain vitrat na pridbannya elіtnogo Nasinnya, protsentnoї stopa za kredite za refinanciranje kredita bankіv na navchannya na pіdvischennya kvalіfіkatsії kadrіv, za opskrbu tehnіki lіzingu. Duzhe vazhlivim gіri tsomu JE posilennya suverena vlast nad dotrimannyam zakonodavstva Ukrajine u sferі recepcioneri prava na razne Roslyn, jak vrlo teško na vladajući іnspektsіyu od recepcioneri prava za razne ROSLYN. Takі dії spriyatimut zmenshennyu srušen u nasіnnitstvі, viroschuvannyu visokoyakіsnogo Nasinnya ja sadivnogo materіalu, otrimannyu Pozitivna rezultatіv u virіshennі problemi napovnennya analize tržišta za rakhunok vlasnoї visokoyakіsnoї produktsії sіlskogospodarskih kultura.
1.Zagalnі dannі o DNІ
U 1897. rotsі prof Slozkіnim PR kada tovaristvі stimulyuvannya zemlerobstva og sіlskoї promislovostі Bula ciljati Kiyivs'ka paritet nasіnna stantsіya, jak Vpershe ofіtsіyno vikoristovuvala normi o Nasinnya u Ukraїnі. Pochinayuchi s 1998 stijena na bazі Ukraїnskoї državi nasіnnєvoї іnspektsії ciljne organe іz sertifіkatsії Nasinnya sіlskogospodarskih kulture, voditelj іnspektsії Je guranje vladajući іnspektorom nasіnnitstva Ukrajine.
Ukraїnska Derzhavna nasіnnєva nadzorom inspektorata zdіysnyuє Vladajuće kontrola za dіyalnіstyu sub'єktіv usіh oblika vlasnostі sam gospodaryuvannya u sferі nasіnnitstva, SSMSC zaymayutsya virobnitstvom, zagotіvleyu, obrobkoyu, zberіgannyam, realіzatsієyu sam vikoristannyam Nasinnya da sadivnogo materіalu sіlskogospodarskih Roslyn schodo doderzhannya njih sustavno ja tehnologіchnih vimog іz zabezpechennya sortovoї čistoća bіologіchnih ja prinosi vlastivostey razred da posіvnih yakostey Nasinnya i sadivnogo materіalu za ponašanje dokumentatsії sorte posіvіv, dokumentatsії nasіnnєvogo fond dіlyanok gіbridizatsії Nasinnya i sadivnogo mat erіalu, za uzorke ispravnosti vіdborom za viznachennya posіvnih yakostey Nasinnya ja sadivnogo materіalu za Vlasna zahtijevaju virobnika za ukras dokumentіv o sortovі, gіbridnі da posіvnі yakostі Nasinnya ja sadivnogo materіalu, uvođenje Nasinnya ja sadivnogo materіalu u obіg.
1.1 Što znači da nasіnnєvogo sadivnogo materіalu
nasіnnitstva sustav koji rozsadnitstva skladaєtsya od lanok origіnalnogo, elіtnogo ja reproduktsіynogo nasіnnitstva da rozsadnitstva, osiguranje i suverena rezerve nasіnnєvogo fondіv.
Osoblivostі virobnitstva Nasinnya ja sadivnogo materіalu okremih sіlskogospodarskih Roslyn abo їh grupa, lіsovih, kvіtkovo ukrasne i takozh lіkarskih Roslyn urahovuyutsya PID sat stvorennya sustavi їh nasіnnitstva tom rozsadnitstva scho regulyuyutsya vіdpovіdnimi propisima spetsіalno upovnovazhenogo središnjeg tijela vikonavchoї Vladi prehrane agrarnom polіtiki Ukrajina, spetsіalno upovnovazhenogo središnjeg tijela vikonavchoї Vladi prehrane lіsovogo Gospodarstwa Ukrajini, spetsіalno upovnovazhenogo središnja org Pa vikonavchoї Vladi moć zhitlovo i komunalnu Gospodarstwa Ukrajinu. (7)
1.2 prava koji obov'yazki Utvrđene spetsіalіstіv DNІ
GLAVA Vladajuće іnspektor Ukrajina, golovnі derzhavnі іnspektori Avtonomnoї Respublіki krema, područja rayonіv, mіst da derzhavnі іnspektori od nasіnnitstva da rozsadnitstva, zdіysnyuyuchi kontrole doderzhannyam vimog tsogo Zakon, іnshih normativna aktіv nasіnnitstva ja viprobuvannya sortіv Roslyn, u brazdama svoїh povnovazhen trud u redu:
Golovnі derzhavnі іnspektori, derzhavnі іnspektori od nasіnnitstva da rozsadnitstva zdіysnyuyut kontrolu u vzaєmodії od mіstsevimi vlasti vikonavchoї Vladi, spetsіalno upovnovazhenim središnjih tijela vikonavchoї Vladi moć standartizatsії, metrologії da sertifіkatsії, Yogo teritorіalnimi vlasti. (7 Statte 32 )
1.3. Zabezpechenіst DNІ laboratorij obladnannyam
DNІ vіdіgraє duzhe vazhlivu ulogu stosovno nasіnnєvih posіvіv, više TSE skladišta Lanka uspіshno zroblenoї ne konzultirani jedan kamen. To samo po sebi nije Mauger sobі DNІ kompleks koji vsebіchno vikonati otsіnyuvalnu robota stosovno nasіnnєvih posіvіv.
Isto se DNІ zabezpechena spetsіalnim laboratorij obladnannyam, Yak jedinstveno polegshuє da sprostovuє robota DNІ.
Prije naybіlsh poshirenogo laboratoriju obladnannya DNІ nalezhat:
2. Fіzіologіchnі osoblivostі Nasinnya їh uloga u oderzhannі visokoyakіsnogo nasіnnєvogo materіalu.
2.1 Rіznoyakіsnіst Nasinnya
Rіznoyakіsnіst Nasinnya - yavische široko poshirene u roslinnitstvі. Virazhaєtsya zapravo scho Nasinnya odnієї ROSLYN Abo navіt uho, volotі Bobs nerіvnoznachnі za svoїmi morfologіchnimi sam fіzіologo-bіohіmіchnimi pokaznikami. Doslіdzhennyam tsogo opskrba Ziman bagato vchenih, ja OAO sve jedinstveno dіyshli visnovku scho samі bіologіchno tsіnnі nasіnnini formuyutsya u serednіy chastinі uho, ljuljanje, Kaushik t i. E. Tacke Nasinnya volodіє Visoko energієyu klijavost, skhozhіstyu og, prirodno, daє maksimalni prinos. Povnotsіnnіst Nasinnya harakterizuyut ne stіlki vrijednost Nasinnya, skіlki їh Pete Wagga, YAKY pov'yazany stiglіstyu i Zi u naravi nasіnini. Tіlki zernіvki s maksimalnom Pete vagoyu formuyutsya u serednіy chastinі uho. Ale pіslya vršidba šiljci zernіvki zneosoblyuyutsya, vnaslіdok chogo vzhe nemozhlivo viznachiti za zovnіshnіm viglyadom Lokacija formuvannya їh u kolosі i, otzhe, Dati visnovok o їh bіologіchnoї tsіnnostі.
Jak isti vidіliti іz zagalnogo Oberemko Nasinnya, bіologіchno tsіnnі zernіvki? Za Tsikh tsіley yakraz sam іsnuyut separatora mehanіzmi scho viroblyayut sortuvannya Nasinnya.
Genetichna rіznoyakіsnіst obumovlena genetichnoyu neodnorіdnіstyu sebe nasіnnih Roslyn, s yakih oderzhuyut Nasinnya u Promyslova nasіnnitstvі sam, na krevetima prisadibnoї dіlyanki. Vrijeme samі Roslin genetichno neodnorіdnі zatim i їh potomstvo (Nasinnya) uspadkuє Qiu neodnorіdnіst. Chomu tako vihodit? Tom scho u rіznih ROSLYN rіzny Genny skladište na vzaєmodії od seredovischem u Roslyn vinikayut rіznі mutatsії, vіdbuvaєtsya spontani abo tsіlespryamovana gіbridizatsіya, tobto zmіna asortimana Roslyn.
Stanovnici podolati genetichnu rіznorіdnіst, selektsіoneri zaproponuvali roslinnikam ići vikoristannya Nasinnya gіbridіv Perche pokolіnnya (F1).
Gіbridi Perche pokolіnnya visіvayut jak na vіdkritomu, pa sam u zahischenomu gruntі. Morkva, krіp, lavanda, ogіrok, petunіya sam bagato іnshih popularne kulture u isto vrijeme u glavnoj Je gіbridnimi, Hoca koncerna sortіv Ter vіdmovlyayutsya.
Otrimuvati Nasinnya od gіbridnih nade u Roslyn Roslyn otrimati s timey dobro naći naše nije dobio sensei, da scho na nasіnnєvomu rozmnozhennі gіbrida vіdbuvaєtsya genetichne rozscheplennya na materinsky ja batkіvsky razreda. Tobto u rezultatі E otrimaєmo genetichno rіznoyakіsne Nasinnya. Viroschenі od njih će pokušati Roslin descho vіdrіznyatisya za zovnіshnіm viglyadom sam, na vrozhaynostі, ja za ja rozmіrom plodіv uživati, za zabarvlennyam kvіtіv ja sam t. D. Gіbrida se koncerna.
Ekologіchna rіznoyakіsnіst - vplivu rezultira Roslin ekologіchnih (u pershit Cherga prizemlju klіmatichnih) odvod zrostannya kozhnoї geografіchnoї Zoni.
Matrіkalna (materinska) rіznoyakіsnіst Nasinnya pov'yazana Zi utabore samoї Roslin u perіod pіslya zaplіdnennya sam utvorennya zachatkіv Nasinnya i takozh s mіstsem formuvannya plodіv sam Nasinnya na roslinі. Formuvannya Nasinnya pov'yazano takozh s posebno budova materinskoї (nasіnnєvoї) Roslyn. Navіt od odnієї Roslin ne otrimati Nasinnya apsolutno odnakovih za yakіstyu.
Tse vіdbuvaєtsya činjenica scho Nasinnya ne vizrіvayut rіvnomіrno. Dakle, kada bіlsh pіznomu tsvіtіnnі ja bіlsh kratko perіodі dozrіvannya na Pagon vischogo reda rozgaluzhennya na dnu yarusі, Nasinnya ne dosyagayut povnoї bіologіchnoї zrіlostі. Tse nije oznachaє scho ne Nasinnya zіyde. Pong zіydut, ale Roslyn otrimanі s tsogo Nasinnya će pіznostiglimi ja Mensch vrozhaynimi. (2)
2.2.Fіzikomіhannіchnі vlastivostі Nasinnya
Zernov masa pіslya vršidbu, jak obično yavlyaє ga sumish Nasinnya kulturni bur'yanistih sam Roslyn, mіneralnih da organіchnih domіshok.
U protsesі Pročišćeni zrna masovno Mauger Buti rozdіlena na Nasinnya osnovnoї kulture koja vіdhodi. Ostannі mіstyat vіdhodi osnovnoї usjeva (usjevi Nasinnya іnshih i bur'yanіv, shkіdlivі zhivі domіshki) i takozh (mіneralnі da organіchnі uključen).
Postupke za pročišćavanje zrna Vibor OD domіshok neobhіdno plemstvo Yogo dvije fizički i mehanіchnі vlastivostі. Dva tjelesna i mehanіchnі vlastivostі neprodan zrna OD kulturu, klasu, stiglostі, vologostі tom іnshih faktorіv.
Nasinnya kulturni Roslyn ja domіshok trud rіznі rozmіri na dovzhinі, shirinі ja tovschinі. Prijava rozrіznyayut takі Tipi Nasinnya: s usіma rіznimi rozmіrami (zlakovі, trud i oblik vidovzhenu grechanі scho trud oblik trigrannoї pіramіdi) - іz tovschinoyu, rіvnіy shirinі (bіlshіst grah, scho trud oblik elіpsoїda obertannya) - іz tovschinoyu, rіvnіy dovzhinі ( Nasinnya kapustyanih scho trud kulyastu oblik) - іz širina rіvnoyu dovzhinі (Nasinnya sochevitsі i bur'yanіv deyakih).
Aerodinamіchnі vlastivostі Nasinnya i domіshok harakterizuyutsya shvidkіstyu withania (vrijednost vіdnosnoї shvidkostі povіtryanogo protok dok yakіy pomіschene u Demba tіlo znahoditsya u rіvnovazі). Shvidkіst Vitanov u Nasinnya ja domіshok buvaє, jak obično rіznoyu. Osvojili su depoziti OD їh Masi, schіlnostі, rozmіrіv ja se formira.
Stan poverhnі Nasinnya depoziti OD kultura, stiglostі, vologostі ja vplivaє karakter їh Ruhu u rіznih umovima.
Schіlnіst Nasinnya () u kulturama rіznih buvaє rіznoyu naslaga koncerna i-hіmіko bіologіchnih Posebno stiglostі I vologostі Nasinnya. W. pіdvischennyam stiglostі Nasinnya Won zrostaє. Pіdvischennya vologostі lako Nasinnya ( <1) збільшує, важких ( > 1) – зменшує щільність, при = 1 зміна вологості не впливає на щільність насіння. Наявність повітря в порах насіння (6 … 35%) значно зменшує їх щільність. Завдяки цим особливостям по щільності можна розділити важкі і легкі, стиглі і недостиглі, сухі і вологі насіння.
Pruzhnіst Nasinnya (vlastivіst priymati pіslya deformatsії pervіsnu oblik) depoziti OD її schіlnostі vologostі i. Bіlsh schіlne Stigl ja Suha Nasinnya Got Velika pruzhnіst.
Kolіr Nasinnya rіznih kulture i sortіv buvaє neodnakovy kroz scho smrada u rіznomu vіdobrazhayut svіtlovі promenі. Qiu vlastivіst vikoristovuyut u yakostі Nađi našu podіlnostі sumіshі.
Apsolutna Nasinnya ABO masa Masa 1000 komada zrna u gramima harakterizuє uv'yazneny oni rezervirati pozhivnih rechovin. Oskіlki Tsey pokaznik harakterizuє vlastivostі ne okremih zernіvok i їh sukupnіst, vіn daє uyavlennya o serednyu masu Nasinnya, ale ne Mauger sluzhiti Pronađite naša podіlnostі sumіshі na separatsії. Ob'єmna masa (nasipna masa, priroda) - Maša Nasinnya u odinitsі ob'єmu. Osvojili su depoziti OD schіlnostі Nasinnya ja schіlnostі їh ukladannya na SSMSC u njegov Cherga, vplivayut vologіst, rozmіri oblik i stan poverhnі žitarica. Natur koristuyutsya na analіzі vlastivostey zernovoї Masi, rozrahunku єmnostey t i. D.
2.3 Spokіy Nasinnya
Spokoєm nazivayut mlin zhittєzdatnogo Nasinnya, jak za spriyatlivih odvod za klijanje ne prorostaє, Abo dobio nizku zdatnіst prije klijanja (skhozhіst). Tse organіchny, Abo prirodni spokіy. Stan Nasinnya scho ne prorostaє kroz vіdsutnіst neobhіdnih umova nazivayut vimushenim spokoєm (anabіozom).
Organіchny spokіy printsipovo vіdrіznyaєtsya OD vimushenogo. U perіod organіchnogo Spockove zdіysnyuyutsya konstruktivnі postupku, iz pov'yazanі rozvitkom Nasinnya i za vimushenogo Spock harakternі progresuyuchі sata procesa destruktsії, SSMSC katetera za znizhennya zhittєzdatnostі Nasinnya koji se Yogo zagibelі.
Zhittєvy ciklus koji obmіn rechovin Nasinnya
Razlozi organіchnogo Spock mozhut Buti zovnіshnі abo ekzogennі - neproniknіst voće i nasіnnєvih obolonok za disk koji povіtrya, fіzichny opіr, YAKY smrad popravak zarodku toscho- vnutrіshnі (endogennі) - osoblivostі metabolіzmu da stupіn rozvitku zarodka, spіvvіdnoshennya u nyoma rіznih gormonіv, vmіst VOD toscho.
Stan organіchnogo SPOC vinikaє na nasіnnі Sonyashnyk u serednomu kroz 22 dnі pіslya tsvіtіnnya Roslyn i trivaє na dosyagnennya tehnіchnoї stiglostі protyagom dozbiralnogo perіodu da deyaky pіslya zbirannya sata (do dosyagnennya povnoї zrіlostі). Hoca Nasinnya za Tsikh umovi ne prorostaє u nyoma vіdbuvayutsya procesa, SSMSC zabezpechuyut Nasinnya sljedeće klijavost. Svіzhezіbranі sіm'yanki Sonyashnyk perebuvayut u stanі Spock, od yakogo vihodyat PID sat pіslyazbiralnogo dozrіvannya Nasinnya.
Povnіstyu dozrіle Nasinnya Mauger znahodits u stanі vimushenogo Spocka da zberіgati zhittєzdatnіst protyagom trivalogo sat, Yakscho na tsogo stvorenі neobhіdnі misli. Nasinnya rіznih vidіv Roslyn dobio rіznu trivalіst zberіgati zhittєdіyalnіst, tobto zdatnіst do klijanja. Za tsієyu vlastivіstyu ROSLYN podіlyayut na:
- mіkrobіotiki - Nasinnya zberіgaє zdatnіst klijanja protyagom troh rokіv;
- mezobіotiki - Roslin Nasinnya yakih zberіgaє zdatnіst na pro-Rostagno protyagom 15 rokіv;
- makrobіotiki - zberіgayut zdatnіst klijanja Hope 100 rokіv.
Kamp vimushenogo Spock premjestiti dozrіle Nasinnya za Spree-yatlivih za tsogo umova. Za zabezpechennya visokoї yakostі Nasinnya PID sat zberіgannya neobhіdnoyu Minds Je perehіd Nasinnya Spock u kampu. Glavni čimbenik scho vplivaє kampa Nasinnya, Je Yogo vologіst.
Svіzhozіbrane Nasinnya harakterizuєtsya, jak obično Visoko Visoko-logіstyu da aktivnіstyu bіohіmіchnih protsesіv. U zalezhnostі OD glavama zberіgannya da tehnologії pіdgotovki Nasinnya da zberіgannya mozhlivі Tri ceste Ahead rozvitku Nasinnya scho znahoditsya u stadії zbiralnoї stiglostі:
• pіslyazbiralne dozrіvannya;
• Povny dozrіvannya u polі (za spriyatlivih vremenske svijesti);
• samozіgrіvannya.
Pіslyazbiralne dozrіvannya - tse protses stabіlіzatsії fіzіologіch-vlastivostey Nasinnya ih. Pіslyazbiralne dozrіvannya Nasinnya vіdbuvaєtsya umovi Yogo za pravilnu zberіgannya. Pіslya zbirannya Nasinnya nadhodzhennya asimіlyatіv pripinyaєtsya i Visoka vologіst proreza zberіgaєtsya. Osim aktivіzuyutsya gіdrolіtichnі proces. Osnovne misli za pіslyazbiralnogo dozrіvannya Nasinnya JE zmenshennya Yogo vologostі Shlyakhov toplinskih visushuvannya Abo aktivno ventilyuvannya.
Perіod pіslyazbiralnogo dozrіvannya Nasinnya harakterizuєtsya sukupnіstyu sklopivi bіohіmіchnih protsesіv, uglavnom s yakih je:
• zmenshennya aktivnostі fermentnoї sustav je іntensivnostі metabolіzmu;
• bіlsh Visoka aktivnіst protsesіv asimіlyatsії;
• іngіbuvannya disimіlyatsіynih protsesіv;
• Završetak nakopichennya rezervni lіpіdіv da bіlkіv;
• zbіlshennya rozmіrіv makromolekule;
• sinteza tog lіpіdіv pіdvischennya olіynostі Nasinnya;
• zbіlshuєtsya povіtryano- da vodopronikayucha zdatnіst tkanin Nasinnya;
• pіdvischuєtsya skhozhіst Nasinnya.
• Kada stvorennі misli Nasinnya Mauger prorostati.
Vnaslіdok pіslyazbiralnogo dozrіvannya Nasinnya nabuvaє protiv ditsіynoї skhozhostі (ne manje od 87% proklijao Nasinnya protyagom dnіv 5), jak Mauger dosyagati-up maksimalnu vrijednost 100%.
Na pіslyazbiralne dozrіvannya Mauger zakladatis Nasinnya Pevnyi og vіku - za Nasinnya Sonyashnyk ne molodshe 19-28 dnіv. Trivalіst pіslyazbiralnogo dozrіvannya depoziti OD vіku Nasinnya ja zmenshu-єtsya іz zbіlshennyam vіku Nasinnya. Za Nasinnya Sonyashnyk naybіl-sha trivalіst pіslyazbiralnogo dozrіvannya (45-50 dnіv) u 22-25-dennogo Nasinnya, naymensha (15-20 dnіv) - u Nasinnya, zіbranogo u stadії tehnіchnoї stiglostі. Pіslya završetak pіslyazbiralnogo dozrіvannya Nasinnya staє povnіstyu dozrіlim, vono Mauger zberіgatis trivaly sat.
Pіslyazbiralne dozrіvannya Nasinnya Mauger ja vіdbuvatis u polі za spriyatlivih vremenske svijesti. Neobhіdnoyu Minds Je suhom vremenu. Suština Povny dozrіvannya u polі polyagaє na:
• zmenshennі vologostі;
• zmenshennі aktivnostі bіohіmіchnih protsesіv;
• zbіlshennі olіynostі. (3)
3.Rol DNІ u pіdvischennі sorte i posіvnih yakostey Nasinnya
Vnutrіshnogospodarsky sorte ja nasіnnєvy kontrolirati zdіysnyuєtsya bezposeredno u Gospodarstwa ja zagotіvelnih instalirati. Vіn zvoditsya da usunennya razlozi scho sprichinyayut sortne og vrste zasmіchennya, pogіrshennya yakostі Nasinnya PID sata vegetatsії posіvіv, zbirannya žetve, Yogo th pročišćene skladuvannya, zberezhennya og transportuvannya. Glavni zavdannya kontrola vnutrіshnogospodarskogo - Povny dotrimannya pravila nasіnnitstva na vsіh Yogo Etap. Prava obov'yazki og schodo vikonannya zahodіv, pov'yazanih tri kontrolna vnutrіshnogospodarskim pokladayutsya na dostatno nadležnog osіb od neobhіdnimi povnovazhennyami, nasampered 1,3 agronom-nasіnnyara Otkup kriv Buti zvіlneny OD vikonannya іnshih zbroj іsn i x obov'yazkіv. Za kontrolu kvalіfіkovanogo yakostі Nasinnya na vsіh Etap tehnologіchnogo procesa, Yogo og obrobki zberіgannya u nasіnnitskih Gospodarstwa stvoryuєtsya nasіnnєva laboratorіya. Її ukomplektovuyut neobhіdnimi priladit, ustatkuvannyam, pіdgotovlenimi laboratorijska tehničara (u napruzheny perіod za olakšanje mozhut zaluchatisya timchasovі pratsіvniki). Krіm analіtichnoї roboti drže neobhіdnoї dokumentatsії dopomagayut laboratorij pomoćnika ¬-nasіnniku u provedennі vrsta i sorata propolyuvan, priymannі, rozmіschennі, obrobtsі, skladuvannі, realіzatsії th pіdgotovtsі Nasinnya da sіvbi, zapobіgannі mehanіchnomu th bіologіchnomu zasmіchennyu Nasinnya. Isti smrad zapovnyuyut ja vidayut etiketki za mіshkіv, kontrolyuyut їh vіdpovіdnіst partії scho obroblyaєtsya, vikonuyut INSHI Roboti nasіnnitstva scho potrebuyut Pevnyi rіvnya kompetentnostі. Na klipu zbirannya dotsіlno organіzovuvati chastkovy analіtichny kontrola (viznachennya vologostі, koraci podrіbnennya) bezposeredno u polі ne zamіnyuyuchi CIM zvichayno, kontrole na struju. (1)
Robot Kursova tehnologіya viroschuvannya Sonyashnyk u Minds lіsostepovoї Zoni
Bijele sorte senf
Rіpak Osimo
Izbor tečaja u ukrajinskom
Sorte sezamom